14.02.2018 | Jouw visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente

Wat is een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente? Wat betekent kindvriendelijkheid vandaag? En hoe wordt die anno 2018 uitgedaagd?

Op 29 maart 2018 organiseren we een open denkdag rond kindvriendelijkheid. We nodigen graag iedereen met een mening, een idee of een ervaring uit voor deze informatieve en informele bijeenkomst.

De doelstelling van deze open denkdag is breed informatie te verzamelen over maatschappelijke tendensen en bestuurlijke evoluties en hun impact op kindvriendelijkheid. We organiseren hiervoor verschillende denktafels en voorzien telkens een toelichting over voorliggend thema. Deze denkdag kadert binnen een ruimer onderzoek waarin de visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente in vraag wordt gesteld en aangescherpt.

De open denkdag rond kindvriendelijkheid wordt georganiseerd door onderzoekers van AP Hogeschool en HoGent in samenwerking met de jury van het label Kindvriendelijke Steden en Gemeenten en het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid.

Praktisch

Wanneer? Donderdag 29 maart 2018 | 9u30 tot 12u30
Waar? Aromagebouw, Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek.
Je vindt het Aromagebouw vlakbij station Brussel-Noord, op wandelafstand of met tramlijn 3 - 25 - 32 - 55, halte Thomas
Hoe inschrijven?

Deelname is gratis. Schrijf je wel vooraf in op de site van VVJ

Nog vragen?

Didier Reynaert, HoGent - didier.reynaert@hogent.be
Nathalie van Ceulebroeck, AP Hogeschool - nathalie.vanceulebroeck@ap.be