02.02.2016 | Structurele erkenning of subsidiëring voor acht bijkomende verenigingen

Aangezien ze aan de decretale voorwaarden voldoen, worden acht verenigingen vanaf 2016 structureel erkend of gesubsidieerd als landelijk georganiseerde jeugdvereniging, cultuureducatieve vereniging of vereniging informatie en participatie. Een structurele erkenning houdt in dat ze een basissubsidie van 80 000 euro ontvangen, bij een structurele subsidiëring gaat het om een basissubsidie van 55 000 euro.

 • Creafant vzw: 80 000 euro - erkenning als landelijk georganiseerde jeugdvereniging
  Creafant is een vereniging die kinderen op een creatieve manier plezier laat beleven. Creafant gaat actief aan het werk vanuit de fantasie van kinderen en brengt hen in contact met verschillende thema's via workshops, kampen en theater. Creafant staat synoniem voor creatief, krachtig en kindvriendelijk en neemt samen met een gemotiveerde ploeg kinderen op sleeptouw in hun eigen avontuur.

 • Platform Allochtone Jeugdwerkingen vzw (PAJ): 80 000 euro - erkenning als landelijk georganiseerde jeugdvereniging
  PAJ is een koepelvereniging van allochtone jeugdwerkingen. Ze biedt allochtone jongeren de kans om kennis te maken en te experimenteren met vormen van jeugdwerk, om zo op te groeien tot maatschappijkritische en bewuste burgers.

 • Taalvakanties Depauw Buitenland vzw: 80 000 euro - erkenning als landelijk georganiseerde jeugdvereniging
  Deze vereniging organiseert taalvakanties in het buitenland voor verschillende leeftijdscategorieën. Elk programma brengt een evenwichtige mix van taallessen en sport, spel en cultuur.

 • Talencentrum Le Crayon vzw: 55 000 euro - subsidiëring als landelijk georganiseerde jeugdvereniging
  Le Crayon organiseert taalkampen Frans en Engels voor kinderen en tieners van vijf tot vijften jaar (in externaat- en internaatsverband). De taalactiviteiten tijdens de kampen worden gecombineerd met recreatieve, sportieve en culturele activiteiten. Naast kampen organiseert Le Crayon ook taalateliers voor kinderen.

 • Zonder Handen vzw: 80 000 euro - erkenning als cultuureducatieve vereniging
  Zonder Handen is een sociaal-inclusieve circusschool in een grootstedelijke context. De vereniging organiseert zowel wekelijkse lessen met laagdrempelige circusactiviteiten als vakantiekampen. Daarnaast heeft zij aan aanbod aan activiteiten op aanvraag.

 • 't Kwasteeltje vzw: 55 000 euro - subsidiëring als cultuureducatieve vereniging
  't Kwasteeltje is een academie waar kleuters en jongeren ondergedompeld worden in een muzische wereld vol beeld, circus, theater, dans, muziek en audiovisuele vorming. Het ontwikkelen van creatieve technieken, vaardigheden en uitdrukkingsmogelijkheden staat centraal in alle activiteiten die 't Kwasteeltje opzet: zowel in de workshops, de kampen als de lessenreeksen.

 • Let's Go Urban vzw: 55 000 euro - subsidiëring als cultuureducatieve vereniging
  Let's Go Urban biedt een naschools programma aan dat bestaat uit activiteiten op het gebied van urban arts & street culture voor jongeren van zes tot en met dertig jaar. Het workshopaanbod bestaat uit verschillende disciplines, zoals urban dance, urban music, urban media, urban sports (freerunning & tricking) en urban dreamers (voor jongeren die van hun droom een realiteit willen maken).

 • Responsible Young Drivers vzw: 55 000 euro - subsidiëring als vereniging informatie en participatie
  Responsible Young Drivers Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die jongeren wil stimuleren om verantwoord te rijden. Haar doel is om via een positieve aanpak (door middel van peer-to-peercommunicatie) te werken aan een veiliger verkeer, door verschillende acties op touw te zetten, waarbij haar vrijwilligers een actieve rol spelen.