14.05.2015 | 2de Europese Jeugdwerkconventie resulteert in 'Verklaring van Brussel'

De Verklaring van Brussel (.pdf) vormt het sluitstuk van de tweede Europese Jeugdwerkconventie (EYWC2015). Met de verklaring willen we een krachtige boodschap uitsturen: het jeugdwerk levert een enorme bijdrage aan en vormt een verrijking voor het leven van kinderen en jongeren! Daarnaast willen we met de verklaring ook de jeugdsector zelf uitdagen om te blijven groeien en vernieuwen.

EYWC2015 bracht jeugdwerkers, onderzoekers en beleidsmakers uit heel Europa samen in Brussel tijdens de Europese Jeugdweek 2015. Samen gingen zij op zoek naar wat jeugdwerk over de grenzen heen met elkaar verbindt.

Het was een titanenwerk om de input van 24 workshops en 20 projectbezoeken te verwerken tot één krachtig coherent document dat evenwichtig en ambitieus is én waarin iedere deelnemer van de Conventie zich kan terugvinden. De Verklaring brengt ons een flinke stap vooruit in het Europese debat over jeugdwerk en voedt daarnaast ook de nationale en lokale discussies. Ze is gericht naar jongeren, jeugdwerkers, onderzoekers en beleidsmakers.


15.04.2015 | European Youth Work Convention 2015 (27-30 april)

Van 27 tot 30 april vindt de tweede Europese Jeugdwerkconventie plaats, een nieuwe mijlpaal in internationaal jeugdwerklandschap. De eerste conventie, intussen bijna 5 jaar geleden, focuste op de diversiteit van jeugdwerk. Deze keer gaan we in internationaal gezelschap van jeugdwerkers, experten en beleidsmakers op zoek naar wat ons bindt: 'A common ground for youth work in Europe'. Vlaanderen wordt vertegenwoordigd door een zevenkoppige delegatie.

Maar ook andere geïnteresseerden hoeven niets te missen. Je kan alle actie volgen en dagelijks highlights van de discussies oppikken op de website van de European Youth Work Convention. Je kan de conventie ook van a tot z volgen op de EYWC2015 Facebookpagina of via Twitter #EYWC2015. De opening en het slot zullen via livestream te volgen zijn.