31.03.2015 | Nieuwe investering voor renovatie Destelheide

Minister van Jeugd Sven Gatz investeert 4,3 miljoen euro in Destelheide in Dworp. Daarmee kan het toonaangevende jeugdverblijfcentrum, dat net een Smiley van het Voedselagentschap in ontvangst mocht nemen en in de running is voor een Europese award, belangrijke comfortverbeteringen doen en investeren in een grondige renovatie.

Minister Gatz maakte de investering bekend tijdens een bezoek aan Destelheide. Het jeugdverblijfcentrum kreeg bij die gelegenheid van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) een Smiley uitgereikt voor de goede zorgen die het besteedt aan de voedselveiligheid. Destelheide is het eerste Vlaamse jeugdverblijfcentrum dat zo’n Smiley krijgt.

Destelheide is momenteel ook in de running om het Europese kwaliteitslabel voor jeugdcentra te behalen, een label van de Raad van Europa. Als het centrum dat label behaalt, zou het daarmee alweer een primeur halen in Vlaanderen.

Zowel de Smiley als de hoop op het Europese label illustreren volgens minister Gatz de ambitie waarmee Destelheide zijn toekomst uitbouwt. Het jeugdwerk, scholen, artiesten, verenigingen en bedrijven zijn kind aan huis in het centrum. Het centrum besteedt veel aandacht aan kunst en cultuur, en is daarmee complementair aan De Hoge Rielen in Kasterlee, het andere grote Vlaamse jeugdverblijfscentrum, dat vooral inspeelt op natuureducatie. Voor beide jeugdverblijfcentra werd een masterplan ontwikkeld, dat momenteel uitgerold wordt.

Meer informatie over de investering in Destelheide - Persbericht (.pdf)