12.03.2015 | Nog niet ingeschreven voor de Buitenspeeldag?

Buitenspeeldag 2015De achtste editie van de Buitenspeeldag vindt plaats op 1 april 2015, de laatste woensdag voor de paasvakantie. Op die dag zetten Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM tussen 13 en 17u hun programma’s en websites op zwart. In plaats daarvan krijgen kinderen de boodschap dat het tijd is om buiten te spelen en te ravotten.

Nog niet ingeschreven?

Al 194 gemeenten en organisaties hebben zich geregistreerd voor de Buitenspeeldag! Wil ook jouw gemeentebestuur of organisatie nog deelnemen? Dan kun je je nog altijd inschrijven. Alle informatie hierover vind je op de website van VVJ.

Neem zeker ook een kijkje op www.buitenspeeldag.be, waar je een overzicht vindt van de activiteiten in elke deelnemende gemeente.

Doel van de Buitenspeeldag

Met de Buitenspeeldag willen de Vlaamse overheid, VVJ, ISB en de drie tv-zenders kinderen en jongeren aansporen om te sporten en te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving. Ook openbare besturen en ouders worden gestimuleerd om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten. Doel van de Buitenspeeldag is een duidelijk signaal te geven dat er een gezond evenwicht moet zijn tussen voldoende bewegen en televisiekijken of surfen.