Nieuwsberichten archief: december 2018

22.11.2018 | Schrijf je in voor de infosessies bovenlokale cultuurwerking en bovenlokaal jeugdwerk

Vanaf 1 januari 2019 treden zowel het decreet bovenlokaal jeugdwerk als het decreet bovenlokale cultuurwerking volledig in werking. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert daarom infosessies over de subsidielijnen in beide decreten. Programma en praktische info.


17.12.2018 | Ruim 800.000 euro voor experimentele jeugdprojecten

De Vlaamse minister van Jeugd besliste vandaag om 20 experimentele jeugdprojecten te subsidiëren voor een bedrag van ruim 800.000 euro. Experimentele projecten spelen in op nieuwe ontwikkelingen en behoeften bij de jeugd en de jeugdsector, zijn vernieuwend qua methodiek of inhoud of spreken nieuwe doelgroepen aan. Bij zes projecten gaat het om bovenlokaal jeugdwerk voor kinderen en jongeren met een handicap of in een maatschappelijk kwetsbare situatie, een nieuw thema binnen de experimentele subsidielijn.


13.12.2018 | Save-the-date: Dag van de Cultuureducatie - 12 maart 2019

Na 3 jaar radiostilte zijn we er terug met de Dag van de Cultuureducatie op 12 maart in Vooruit (Gent). De volgende edities van de Dag van de Cultuureducatie zullen focussen op emoties als drijvende kracht achter cultuur en dus ook als essentieel onderdeel van cultuureducatie. Voor de editie van 2019 starten we met een van de meest primaire emoties: angst. Kruis deze datum alvast aan in je agenda. Het programma komt online begin februari.