Nieuwsberichten archief: Maart 2017

16.03.2017 | Vrijstelling onroerende voorheffing voor lokale jeugdwerkinfrastructuur

Het erkende jeugdwerk kan voor zijn lokalen genieten van een vrijstelling van de onroerende voorheffing. Alle gemeentebesturen in Vlaanderen ontvingen begin maart een brief van de minister van Jeugd met de vraag om de nodige gegevens over jeugdwerkinfrastructuur te bezorgen in functie van die vrijstelling. Anders dan in 2016 gebeurt de gegevensverzameling niet meer via een Excellijst, maar via de webtoepassing jeugdmaps.be.


16.03.2017 | Bookmarks - Gids voor het bestrijden van online haatspraak door mensenrechteneducatie

Ben je jeugdwerker, opvoeder of leraar en wil je samen met jongeren werken rond haatspraak en nadenken over manieren om het probleem aan te pakken? Dan is Bookmarks daarbij een handig instrument. De gids bevat 24 activiteiten om online haatspraak tegen te gaan door mensenrechteneducatie. De activiteiten zijn gericht op jongeren tussen 13 en 18 jaar, maar kunnen ook aangepast worden aan andere leeftijdscategorieën.


16.03.2017 | Hoe beleef jij Brussel?

Hoe denk jij over Brussel? Beleef je Brussel als plek om te wonen of te werken, of eerder als een culturele stad, een winkelstad of een stad vol diversiteit? Of is Brussel onbekend terrein voor jou en wil je daar misschien verandering in brengen? Neem dan deel aan het burgerkabinet over Brussel. Ga naar brussel.burgerkabinet.be en deel jouw mening, voorstel of ervaring binnen een van de thema's.


16.03.2017 | Hoorzitting over cultuureducatie

De Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media van het Vlaams Parlement hield een hoorzitting over cultuureducatie. Een aantal experten uit de onderzoekswereld en het werkveld gaven er een toelichting en suggesties over het beleid rond cultuureducatie en de cultuureducatieve sector. Lees het verslag van de hoorzitting.


16.03.2017 | Parlementaire vragen over het jeugdbeleid


16.03.2017 | Kadervorming: uitgereikte attesten in 2016

In 2016 behaalden 7.454 jongeren een attest kadervorming. Ten opzichte van 2016 betekent dat een stijging van iets meer dan vijf procent. Bekijk het overzicht met de aantallen per type attest.


10.03.2017 | Parlementaire vragen over het jeugdbeleid