Nieuwsberichten archief: December 2017

15.12.2017 | Toonmoment projecten positieve identiteitsontwikkeling: 2 februari 2018 - ! NIEUWE DATUM !

We laten je kennismaken met de gesubsidieerde projecten 'positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren'. De projectmedewerkers delen hun aanpak, methodiek en ervaringen in diverse workshops.


12.12.2017 | Gratis vrijwilligersverzekering vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Organisaties kunnen zo'n verzekering afsluiten voor hun vrijwilligers. De verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. Voortaan kan je bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht om je erkenningsnummer voor deze verzekering aan te vragen. Voor Brusselse organisaties volgt de Vlaamse Gemeenschapscommissie dit op. Verzekeringen voor activiteiten in 2018 kunnen vanaf 15 december 2017 worden aangevraagd. Alle info vind je op www.gratisvrijwilligersverzekering.be


08.12.2017 | Jeugdwerk voor Allen spreidt zijn vleugels over Vlaanderen en Brussel

Het van oorsprong Oost-Vlaamse netwerk Jeugdwerk voor Allen wordt vanaf 2018 uitgerold over heel Vlaanderen. Andere jeugdorganisaties kunnen op Jeugdwerk voor Allen een beroep doen om te leren hoe ze hun werking toegankelijker kunnen maken voor kinderen en jongeren met een beperking of in een maatschappelijk kwetsbare situatie.