startpagina agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen
startpagina Jong in de Stad

Conferentie JONG IN DE STAD - 6 maart 2013 - Mechelen

 

Een terugblik

Met de conferentie 'Jong in de Stad' wilden we je inspiratie bieden om het jeugdbeleid in je stad vorm te geven. Daarnaast wilden we een forum aanbieden waarop je ideeën en ervaringen kon uitwisselen over de uitdagingen voor jongeren die opgroeien in een stedelijke omgeving.

Een 300-tal aanwezigen van diverse diensten en organisaties hebben kunnen deelnemen aan 22 werkgroepen over uiteenlopende thema's. Dat was alleen mogelijk door de inzet van tal van sprekers en moderatoren die voor de inhoudelijke uitwerking hebben gezorgd. We hopen dat je een boeiende dag hebt gehad en nieuwe inzichten hebt opgedaan, waarmee jij in je stad of organisatie aan de slag kunt.


Rapport

Vóór de conferentie interviewden we honderd heel diverse jongeren over hun visie op de stad van nu en van de komende jaren. Hun inzichten en de problemen, kansen en wensen die ze formuleerden, vormden de basis om de conferentie gestalte te geven. Ze werden gebundeld in het rapport 100 x Jong in de Stad (.pdf).


Presentaties

Wil je de inhoud van bepaalde werkgroepen nog eens herbekijken? Dat kan. De presentaties van het plenum en van alle werkgroepen zijn beschikbaar op deze website.


Livestream

Mediaraven verzorgde een livestream vanop de conferentie. Je kunt hun reportages herbekijken op http://new.livestream.com/mediaraven/jongindestad


Evaluatie

Tot slot willen we graag weten wat je zelf van de conferentie vond. We doen dan ook een warme oproep om het online evaluatieformulier in te vullen. Graag voor 31 maart. Dankjewel!

 
Programma
 

 

agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen


Jong in de stad is een initiatief van het agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, afdeling Jeugd, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel

 

 

In samenwerking met:

 

Mechelen JES Jint Salto-Youth
Kenniscentrum Vlaamse Steden Thuis in de Stad VVJ VVSG